Först måste de kapas till lagom längder som passar vedspisen. Det gjordes med en motordriven såg. Sen kom det stora jobbet att klyva bitarna med yxan i vedboden.
Men en dag då vi hade varit och plockat blåbär, kom vi hem till köket och hällde vi upp blåbär i varsin tallrik. Sen på med mjölk och socker. Men, hemma i Stockholm hade vi en sockerskål som såg exakt ut som den skål som morfar hade salt i. Det smakade läskigt och Krister blev ledsen. Han fick hälla ut blåbären och fylla på med nya blåbär. Men, gjorde om samma fel med saltet en gång till.
När vi skulle fiska åkte vi till Algunnen. Där fiskade vi med både nät och långrev. Nåja Artur och Axel fiskade och jag åkte med. När vi kom hem gällde det att rensa och fjälla fisken. Ibland fick vi ål och den spikades upp på vedboden för att kunna dra av skinnet. Men ålen var väldigt speciell. Efter att ha skurits upp den i lagom stora bitar las den i stekpannan, och där låg ålbitarna och sprattlade.
Kontakt via mail krister@andreassonfotoalbum.se